Multimedia

Grou online

Sport en Grou is met elkaar verbonden. Sport leeft in Grou, op het water en op het land. Mensen komen van verre om de watersport te beoefenen en te bezichtigen in ons dorp. Het Skûtsjesilen heeft ondertussen nationale bekendheid verworven. Vandaar dat wij als Sport in Grou ook steeds meer groeien, tot aan de nationale televisie toe(!). Mis geen moment van de actie: met foto- en videoreportages komt de actie nog dichter bij u. Door beschouwingen van lokale sportexperts weet u precies wat er gebeurt in de sportwereld.

 

Naast sport activiteiten op deze pagina ook wetenswaardigheden / positief nieuws rondom Grou. Heeft u een leuk video fragment; dat mag u dat natuurlijk mailen naar redactie@sportingrou.nl

 

Geest Vlaskamp waait weer door park Grou >>>
Swarte Pyt yn Grou  >>>
Sportvelden tussen Commandopost Grou  >>>
Skipkesilen   >>>

 

 

 

De mem van kaatslid It Wetterlan

Nederland heeft weer een vertegenwoordiger in de Technische Commissie Langebaan van de Internationale Schaats Unie. Jildou Gemser (38) kreeg tijdens een Council-meeting één van de twee door de ISU Council te benoemen plekken. De TC Langebaan bestaat verder uit de Noor Tron Espeli (voorzitter), de Amerikaan Nick Thometz, de Rus Alexander Kibalko, de Zuid-Koreaan Jae Seok Choi (allen herkozen of gekozen tijdens het ISU Congres deze zomer) en de Duitser Christian Breuer, die evenals Jildou Gemser door de Council is benoemd. Iedere TC bestaat namelijk uit vier gekozen en twee benoemde leden (respectievelijk een oud schaatser en een oud trainer).

De KNSB was, sinds Ard Schenk zich in 2006 na acht jaar TC-lid te zijn geweest niet herkiesbaar stelde, niet meer in de Technische Commissie Langebaan van de ISU vertegenwoordigd.

Directeur sport van de KNSB Arie Koops toont zich verheugd dat Jildou Gemser in de TC Langebaan van de ISU is benoemd: “Toen wij deze zomer hoorden dat er bij de ISU vacatures in de TC Langebaan zouden kunnen ontstaan, hebben wij geprobeerd een Nederlander voor een van de vacatures onder de aandacht van de ISU te brengen. Dat deze benoeming dan ook is gelukt, is fantastisch. Het is namelijk als groot langebaanland belangrijk om op het hoogste niveau binnen de ISU te kunnen meewerken aan de internationale wedstrijdorganisatie en te kunnen meedenken in de ontwikkeling van de sport.”

Jildou Gemser neemt een brede ervaring mee, weet Koops. “Jildou is op het hoogste niveau schaatstrainer geweest, heeft gewerkt met schaatsers uit kleine schaatslanden als Denemarken, Frankrijk, Zwitserland en Zweden, heeft als coach langs de kant gestaan bij grote kampioenschappen en weet wat er speelt op het gebied van opleidingen en innovaties.”

Jildou Gemser, getrouwd en moeder van een zoon, mag dan misschien voor de grote massa redelijk onbekend zijn, de in Terherne woonachtige drs. in de onderwijskunde, komt uit een echt schaatsnest. Ze is de dochter van schaatstrainer Piet Gemser, en dat is weer een broer van oud-schaatsbondscoach Henk Gemser. “Ik vind het een grote uitdaging, en als ik iets leuk vind gá ik er voor”, laat Jildou Gemser vanuit Zweden, waar ze een half jaar woont, weten. “Mijn uitdagingen liggen altijd op het snijvlak van onderwijs en sport, en daar past het TC-lidmaatschap bij de ISU zeker in. Ik had tot nu toe altijd vanuit de werkvloer contact met de TC-leden en ISU-bestuursleden. Nu is dat andersom, maar ik wil het contact met de werkvloer zeker niet verliezen. Het moet twee richtingsverkeer zijn. Je moet weten wat er op de werkvloer speelt om goed beleid te kunnen maken.”

test

{module Tweetfeed}

Mulitmedia

{module multimedia View}

Interviews

{module Interview View}

GROU ONLINE

Ander Nieuws

{module RandomSupporter}