Chantal Krikke Nederlands kampioen

17 juni 2019 | Judo

Chantal Krikke Nederlands kampioen

De Jan Massinkhal in Nijmegen was zaterdag 15 juni het decor voor de Nederlandse Kampioenschappen Judo jeugdteams. Dankzij een goed samenwerkingsverband tussen Friese clubs, vallend onder de naam Azeven, hadden 3 teams zich voor het NK geplaatst.

Foto: Meisjes -12 jaar Nederlands kampioen met v.l.n.r. Inaya Verharen, Maartje Velstra, Valerie Heistek, Chantal Krikke, Nikki Adema, Sofie Steenman, Maaike Hoogeveen en Emmy Sprenger. Achter coaches Wytze de Jong (links) en Timo van Leerdam.

Het meisjesteam tot 12 jaar kwam om hun titel van vorig jaar te verdedigen. Geen gemakkelijke opgave omdat het team grotendeels gewijzigd was door de verplichte leeftijdsgrens en het feit dat kinderen natuurlijk groeien waardoor ze in een andere categorie uitkomen. Maar ook dit jaar waren zij als team onverslaanbaar en prolongeerden hun titel. De meiden tot 15 jaar hadden zich bij de voorrondes als tweede geplaatst en wisten dus dat ze vol aan de bak moesten. Na winst in de eerste partij werd er daarna verloren. In de herkansing wist het team 3 keer op rij te winnen en daarmee heel knap derde van Nederland te worden.

Bij de voorrondes waren de jongens tot 15 jaar als eerste geëindigd. Ze begonnen sterk en wonnen de eerste en tweede ronde overtuigend. In de halve finale moesten ze het opnemen tegen de kampioen van vorig jaar die uiteindelijk ook dit jaar veruit de beste waren. Om brons lieten ze er echter geen gras over groeien en versloegen hun tegenstanders met de maximale 5-0. Zo kwamen dus alle Friese teams met een medaille thuis.

Ander nieuws