Nieuwsberichten

Van der Meer en Bouwer op pole position tijdens hun eerste WK

Na een perfecte eerste dag van de Allianz Regatta hadden Bjarne Bouwer en Laila van der Meer op hun tweede dag wat meer moeite. Toch wisten ze de eerste plaats in de Nacra 17-klasse vast te houden.

bron: https://allianzregatta.org/

“Het was een moeilijke dag vandaag. Gisteren was beter, want vandaag komt de wind uit Medemblik, dus de wind was zeer onregelmatig. Veel windstoten en draaiende wind. Toch een mooi resultaat.

En het is leuk om weer een race te zeilen. Ons eerste WK! Een tijdje geleden hebben we net de Olympische Spelen in Tokio gemist. Dat was teleurstellend, maar geen ramp. We wisten dat het een long shot was, dus we zijn nu volledig gefocust op Parijs 2024. We gaan nu een nieuw traject in, waarin we veel meer gaan zeilen. We willen echt professioneel worden door er meer uren in te steken. We zoeken zelfs een nieuwe coach. Dan hopen we in 2024 een medaille te halen op de Olympische Spelen in Parijs.

Maar voor nu eerst dit WK, waarin we veel nieuwe dingen proberen, maar ook gewoon resultaten willen behalen. Het is erg leuk om zo’n mooi vest en een sticker op onze boot te hebben. Voor de eerste keer! En na twee maanden niet te hebben gevaren vanwege Bjarne’s eindexamens, is dit onze eerste race, dus het is gewoon leuk om ons weer op het zeilen te concentreren.

Dus nu hier winnen, goede plannen maken voor de toekomst, blijven trainen en dan voor de medailles gaan in Parijs!”