Nieuwsberichten

De Kammeraat is nieuwe Grouster IFKS-skûtsje

Het IFKS-skûtsje Ale (zie foto) heet voortaan ‘de Kammeraat’. De Stichting IFKS Skûtsje Grou huurt het skûtsje om er voor Grou de IFKS-kampioenschappen mee te zeilen. Dit jaar verplicht in de C-klasse, bij een goede eindklassering kan men promoveren. Grouster Herre Hooghiemster is de schipper, ondersteund door een bemanning van 13 vrienden (‘kammeraden’) en hun partners.

bron: wwwdegrouster.nl

Het IFKS-kampioenschap 2023 is van 19 tot en met 26 augustus. Als zeilteken blijft voorlopig de H in het zeil, zeg maar de H van Hooghiemster. 
De Kammeraat is 1913 gebouwd voor de familie Pietersma op de werf Buitenstvallaat. Het skûtsje zeilde de afgelopen jaren in de B en A-klasse van de IFKS.
Stichting IFKS Skûtsje Grou heeft de eerste financiële toezeggingen al binnen maar zoekt nog meer sponsoren. Zij kunnen sponsorpakketten afnemen. Ook wordt nog gezocht naar een deskundige die schipper Hooghiemster tijdens de wedstrijden van advies kan voorzien.
De Kammeraat komt half april naar Grou. Hier krijgt het een tijdelijke ligplaats in een box aan de Rjochte Grou, tegenover Oer ‘t Hout. Deze plek is aangeboden door Oer ‘t Hout. Eerste skûtsjestrijd waar de Kammeraat aan mee gaat doen is Lemmer Ahoy, van 18 tot en met 20 mei.