Nieuwsberichten

Rixt vd Horst superblij met nieuw paard

Rixt kan zich volledig richten op de voorbereiding van de Olympische spelen in Parijs. Ze kan trainen met Eisma’s Akuna Matata,

Na de Spelen van Tokio in 2021 heeft paralympisch amazone Rixt van der Horst even een pas op de plaats gemaakt om tot haarzelf te komen en na te denken over de toekomst. Inmiddels zit ze weer vol energie en heeft ze een nieuwe troef gevonden in Eisma’s Akuna Matata, die sinds kort bij haar op stal staat. Het officiële persmoment plaats op Landgoed Oranjewoud in Friesland waar Rixt haar nieuwe paard presenteerde. De ‘route de Paris 2024’ is hiermee ingezet.

Al jarenlang behoort Rixt van der Horst tot de allerbeste pararuiters van de wereld en met de negenjarige Eisma’s Akuna Matata heeft ze een nieuw ijzer in het vuur richting de Spelen van Parijs in 2024. Speciaal voor Rixt is de uit Duitsland afkomstige Westfaler merrie privé aangekocht door Egbert van Hes (Voorzitter Raad van Toezicht Foppe Fonds en CEO Eisma Media Groep). Naast de ambassadeursfunctie die Rixt al jarenlang vervult voor het Foppe Fonds, is ze vanaf heden ook ambassadrice van Eisma Media Groep en Eisma Horsesmedia. “Akuna heeft nu al mijn hart gestolen. Het is een ontzettend lief en eerlijk paard met veel kwaliteit en ik ben Egbert ontzettend dankbaar voor deze kans. We gaan samen een prachtig avontuur tegemoet”, vertelt Rixt tijdens het persmoment in haar ‘thuisprovincie’ Friesland wat vandaag plaatsvond op het Landgoed van FB Oranjewoud, één van haar vaste ondersteuners.